[Soekris] Significant issues with 6501 upstream performance

Michael Sierchio kudzu at tenebras.com
Tue Dec 22 21:20:57 CET 2015


This really sounds like a duplex mismatch problem

On Sun, Dec 20, 2015 at 12:05 PM, Thomas Fjellstrom <thomas at fjellstrom.ca>
wrote:

> Hi
>
> I've had a 6501 for a couple years now, and thought everything was great,
> but
> thinking back one thing did change for the worse when I installed this box.
> When I'm part of any kind of p2p "swarm", I can't upload reliably. It's so
> bad
> that I've rarely ever seen more than 20KBps per peer, and it's usually
> between
> 0 and 10KBps (5KBps is pretty average :o).
>
> I did some testing this weekend, and tried out the latest stable pfSense
> on it
> (I was running Debian Sid), and things improved a bit. Now I'm using an RT-
> AC66U I picked up for $60 off a site called Kijiji (its like craigslist),
> and
> it's significantly better. Things in general, like connections starting,
> seem
> to feel smoother, but i have no hard evidence of that. Actual max
> downstream
> and upstream performance is fine (can saturate my 120/5mbps internet
> connection just fine) when in single streams like HTTP and SSH, but actual
> connection setups, and multiple smaller streams seem to have issues.
>
> What exactly could cause this? Has anyone seen anything similar? I'd like
> to
> not have to give up the $300+ appliance so soon :(
>
> --
> Thomas Fjellstrom
> thomas at fjellstrom.ca
> _______________________________________________
> Soekris-tech mailing list
> Soekris-tech at lists.soekris.com
> http://lists.soekris.com/mailman/listinfo/soekris-tech
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.soekris.com/pipermail/soekris-tech/attachments/20151222/cf6e5ed7/attachment.html>


More information about the Soekris-tech mailing list