[Soekris] net6501 won't cold boot (will reboot without problems)

Jed Clear jclear at speakeasy.net
Thu Sep 12 22:32:28 CEST 2013


Do operational considerations let you swap that msata into another 6501, to see if the problem follows or not?

-Jed

On Sep 12, 2013, at 1:50 PM, Michael Sierchio <kudzu at tenebras.com> wrote:

> 
> I have a net6501 that will not boot properly from power-on. It's the only one in my stable of many net6501-70s that will not do so.  
> 
> This is with FreeBSD 9.1, but same behavior is observed with other (older) versions.  There is no difference when fastboot is disabled or enabled, so I've disabled it here for brevity.  If I press Enter at the boot prompt, it boots (the default works).  This same mSATA drive will autoboot on all the other boxes I have.  
> 
> Has anyone run across this before?  It doesn't do it every time, but having a box that doesn't reliably boot after a power event is - er - suboptimal. 
> 
> - M
> 
> --------schnipp hier--------
> 
> 
> POST: 0123456789bcefghipsajklnopqr,,,tvwxy
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> comBIOS ver. 1.41c  20121115  Copyright (C) 2000-2011 Soekris Engineering.
> 
> net6501
> 
> 2048 Mbyte Memory                        CPU Atom E6xx 1600 Mhz 
> 
> 
> SATA AHCI BIOS ver. 0.61 20121115  Copyright (C) 2003-2011 Intel Corporation
> 
> Controller Bus#02, Device#06, Function#00: 02 Ports, 01 Devices
>   Port-00: Hard Disk, INTEL SSDMAEXC020G3           
>   Port-01: No device detected
> 
> Soekris USB Expansion ROM ver. 1.01  20111203
> 
> 
> Initializing Intel(R) Boot Agent GE v1.3.72
> PXE 2.1 Build 089 (WfM 2.0)
> 
>    Seconds to automatic boot.   Press Ctrl-P for entering Monitor.
> -
> FreeBSD/x86 boot
> Default: 0:ad(0p2)/boot/loader
> boot: 
> 
> _______________________________________________
> Soekris-tech mailing list
> Soekris-tech at lists.soekris.com
> http://lists.soekris.com/mailman/listinfo/soekris-tech


More information about the Soekris-tech mailing list