[Soekris] Atheros & external antenna - pics

Marcin Jessa soekris at yazzy.org
Fri Aug 1 07:53:00 UTC 2003


Hi Sam.

Unfortunatelly mediaopt turbo is not working.
ifconfig -m ath0 did not list it at all.
Is that a 5212 specific problem?
And how can I set up cards to use specifically 11b and 11g ? 
They do not seem to be listed by ifconfig -m either.

Cheers, 
YazzY


On Thu, 31 Jul 2003 13:54:03 -0700
Sam Leffler <sam at errno.com> wrote:

> > The setup works when my desktop(server) with PCI card runs in hostap mode
> > and my laptop(client) with PCMCIA card in infrastructure mode - BSS
> > (propably the other way around too). IBSS - adhoc between those 2 does
> > not work at all, nor does bridging.
> >
> 
> You've likely hit the HAL bug I told you about.  The BSSID register was 
> incorrectly programmed for 5211 and 5212 parts.  It's fixed and I've 
> successfully setup an adhoc network between 5211 and 5212 cards and various 
> non-Atheros 11b cards (but w/ one caveat--after a bit a timer fired and the 
> Atheros side rescanned; probably a bug).
> 
> > Server's rc.conf:
> > ifconfig_ath0="inet 192.168.0.1 netmask 0xffffff00 ssid xyz mode 11a
> > mediaopt hostap" Client's rc.conf:
> > ifconfig_ath0="inet 192.168.0.2 netmask 0xffffff00 ssid xyz mode 11a"
> >
> > I wished there was something about using turbo mode in the man...
> 
> I've never tried it, but
> 
> ifconfig ath0 mediaopt turbo
> 
> should turn on turbo mode.  I believe it'll be listed in the output of 
> ifconfig -m ath0.
> 
> 	Sam
> 
> _____________________________________________________________________
> Soekris Engineering, technical discussion mailing list
> [un]subscribe: http://lists.soekris.com/mailman/listinfo/soekris-tech





More information about the Soekris-tech mailing list